Tabung Pendidikan


Tahukah anda dengan menceburi bidang perniagaan Zhulian sebagai usahawan. Anda bakal meraih tabung pendidikan jika sekiranya anak anda cemerlang dalam peperiksaan UPSR, PMR dan SPM. Disamping anda berniaga anda memperolehi dana pendidikan sedikit sebanyak dapat meringankan beban anda untuk membiayai kos pendidikan anak anda sejak dari zaman sekolah rendah lagi.

Saya sudah anda bila lagi...

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Testimonial


“Selepas menggunakan BEYOND WATER, HOMSWEET dan VEGI VERA, luka yang saya alami akibat kencing manis sembuh dalam tempoh 1 1/2 bulan sahaja! Masalah-masalah lain seperti mudah letih, mengantuk dan sebagainya semakin pulih, bahkan berat badan saya juga telah menurun. Terima kasih ZHULIAN kerana mengeluarkan produk-produk yang baik dan dapat mengubah kehidupan saya menjadi lebih baik. ”

~ SE NORLIZA BT ARIFFIN, 28-02274053(Penghidap kencing manis)

“Saya mempunyai penyakit darah tinggi, kolesterol, darah pekat dan saluran jantung tersumbat lantas saya tidak boleh membuat kerja berat, mudah penat serta tidak boleh duduk terlalu lama. aban hari saya perlu mengambil ubat sebanyak 12 biji, 3 kali sehari. Sejurus selepas pertama kali menggunakan BANTAL SAINTIFIK CONTIAGO dan LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO, saya dapat rasakan perbezaan pada tubuh saya! Saya dapat rasakan diri saya bagaikan orang yang baru. Terima kasih ZHULIAN kerana memberikan saya kehidupan yang baru!”

~ MAHFOOL BIN DAIM, 28-02937882 (Penghidap penyakit darah tinggi, kolesterol, darah pekat dan saluran jantung tersumbat)

“Selepas mengamalkan ROYALMIX BD COMPLEX, anak-anak saya menampakkan perubahan yang ketara. Ayu Mirza (8 tahun) kini lebih sihat dan aktif, serta jarang diserang asma. Manakala Muhammad Akmal (7 tahun) pula, daripada eorang pelajar yang lemah, lambat belajar, dan sering mendapat markah merah, kini telah berjaya menjadi murid“Top 5”di dalam darjah. Selain ROYALMIX BD COMPLEX, kini hampir keseluruhan produk ZHULIAN digunakan dalam kehidupan harian keluarga saya. Saya semakin yakin dengan produk ZHULIAN.”

~ SE ROSMAH BT MOHAMED, 28-02481693 (Anak-anak beliau mempunyai masalah kesihatan dan pembelajaran

"Selepas enam bulan saya amalkan produk-produk ZHULIAN, alhamdulillah nafsu makan saya terkawal dan berat badan menurun kepada 65 kg!"

~ SE SITI AJAR BT HASHIM (28-02479125)

Terima kasih banyak kepada Syarikat ZHULIAN kerana rangkaian produk kesihatannya ~ B’YOUNG, LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO, BEYOND WATER, KOPI PRACAMPUR DENGAN LINGZHI & TEH HIJAU, SERBUK JUS DAUN GANDUM VEGI VERA, ROYALMIX dan HOMSWEET membuatkan saya kembali bersemangat untuk meneruskan kehidupan. Akhirnya saya disahkan bebas dari penyakit kanser dan penyakit kronik lain.

~ SM NORAISHAH BT HJ MOHD JOHAN, 28-01401878 (Penghidap barah payu dara dan tiroid)

Selepas memulakan Program BSI+ dan menggunakan LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO selama 3 bulan, berat saya turun daripada 69 kg kepada 60kg. Di samping itu, kulit wajah saya semakin halus, gebu manakala jeragat dan jerawat mulai pudar.

~ SM JULIA BT MOHD ZAWAWI , 28-02188437 (Penghidap Obesiti dan Sindrom Pra-Haid)

Setelah menggunakan kotak ketiga B’YOUNG, masalah jerawat telah berkurangan dan kulit muka saya nampak semakin sihat dan cantik. Masalah-masalah seperti senggugut, migrain dan sembelit tidak mengganggu saya lagi.

~ CDM FAZDLIANA BT SAMAT, 28-01461561 (Masalah Jerawat)

Melalui penggunaan B’YOUNG, BEYOND WATER, rangkaian CONTIAGO, BEYOND MICROPLASMA dan produk-produk kesihatan ZHULIAN yang lain, kesihatan saya dan keluarga di tahap yang membanggakan. Hari ini, berat badan saya telah turun ke 52 kg, daripada 62 kg, wajah semakin cerah dan kulit wajah semakin menegang. Buasir yang dialami suami telah mengecut dalam tempoh 2 minggu; batu karang keluar melalui air kencing seperti pasir dan tekanan darah semakin stabil. Anak perempuan saya yang telah disahkan mengidap Thalasaemia pada awal tahun 2007 tidak lagi pengsan di sekolah, kembali bertenaga dan aktif walaupun semasa haid setelah mengamalkan B’YOUNG. Dia juga berselera makan dan dapat tekun belajar untuk persiapan menduduki SPM. Anak-anak yang lain juga jarang demam atau selsema.

~ CDM DR. SITI NOR BT CHE YAHYA, 28-01232909 (Penghidap Barah)

Hanya 5 hari mengamalkan B’YOUNG, kaki saya yang mula membengkak, mengeluarkan nanah, hilang deria rasa dan bertukar kehitaman mulai sembuh. Dalam tempoh 3 bulan saya meneruskan pengambilan B’YOUNG, kaki saya terselamat daripada perlu dipotong, bahkan kandungan gula di dalam darah saya juga terkawal.

~ SE ALING BIN ALI, 28-02255797 (Penghidap kencing manis)

Sakit gusi yang teruk sehingga sukar untuk makan dan bercakap terus pulih dengan percubaan hari pertama iaitu minum B’YOUNG, tidur di atas LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO dan minum air BEYOND WATER. Kini, saya dapat meninggalkan ubat-ubat penahan sakit yang terpaksa diambil sejak 8 tahun lalu

~ MOHAMAD BIN YAACOB, customer (Penghidap penyakit saraf)

Hanya selepas beberapa ahri mencuci muka dengan BEYOND WATER serta mengambil B’YOUNG secara disiplin, kulit wajah saya pulih sepenuhnya tanpa meninggalkan sebarang parut dan jeragat di wajah saya juga hilang. Dengan mengamalkan program BSI, kini saya semakin sihat dan berat badan saya pun telah menurun sebanyak 15 kg.

~ DSM UMMI NADRA BT ALYAS, 28-01670065 (Masalah kulit dan berat badan)

Saya dapat tidur dengan lebih nyenyak, bernafas dengan lebih baik dan memakai kasut tumit tinggi tanpa rasa sakit lutut selepas menggunakan produk-produk hebat seperti B’YOUNG, LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION tilam terapiutik CONTIAGO, BEYOND WATER dan BEYOND MICROPLASMA AIR PURIFIER.

~ DSM SITI KHAIRULBARIAH BT SAHBUDIN, 28-01609629 (Penghidap asma, insomnia dan pra-osteoporosis)

Terima kasih kepada ZHULIAN kerana menyediakan produk pemakanan dan kesihatan (B’YOUNG, BEYOND WATER, LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO dan BEYOND MICROPLASMA AIR PURIFIER) yang telah menyembuhkan semua penyakit saya. Saya boleh bersolat dan berdiri dengan baik sekali. Masalah tulang belakang tiada lagi dan sekarang saya boleh memandu semula

~ NORIZAN BT ABDUL MANAN (Penghidap strok, sakit tulang belakang, sinus dan pulmonari edema)

Selepas enam bulan saya amalkan B’YOUNG, SS SOLUTION, LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO dan BEYOND WATER, berat badan menurun daripada 84 kg ke 65 kg, paras gula menurun daripada 28 mmol/L ke 8-9 mmol/L.

~ SE SITI AJAR BT HASHIM, 28-02479125 (Penghidap obesiti dan kencing manis)

Selepas mencuba B’YOUNG selama 3 bulan berturut-turut, luka di kaki saya sembuh dan tahap gula di dalam darah saya telah turun ke paras normal.

~ ZOLKIFLI BIN HAMZAH, 28-2020536 (Penghidap kencing manis)

Selepas menggunakan LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO (single), BANTAL SAINTIFIK CONTIAGO, MAKANAN BERFUNGSI B’YOUNG, SISTEM PEMULIHAN AIR BEYOND WATER dan MINUMAN CAMPURAN EKSTRAK BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN ISO.7, dalam tempoh 3 hari sahaja saya boleh berdiri dan bergerak seperti sedia kala. Selepas sebulan mengamalkan produk-produk tersebut, saya telah sembuh dan dapat kembali kepada tugas saya sebagai seorang anggota polis.

~ HARVINDA BT HADIS, 28-02493522 (Pesakit yang telah sedar dari koma)

Sejak saya menggunakan LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO, keadaan saya beransur sihat, bahkan saya boleh solat sambil duduk dan masalah sakit belakang pun hilang.

~ SANIAH TUKIMAN (bedridden patient due to stroke with heart problem and hypertension)
 
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Berita Terkini

Mei 9, 2011 – Satu lagi rangkaian produk berkualiti yang baru dan menakjubkan – GREENLEX, suplemen herba tradisional baru yang dibangunkan oleh ZHULIAN kini tersedia di semua Agensi Bertauliah!


 
Menyinar Cetusan Inspirasi di Malam Penganugerahan 2011!
April 25, 2011 (Isnin) – Sejuta syabas dan sekalung tahniah buat semua Pemimpin terbaik yang telah diraikan dengan penuh kegemilangan pada Malam Penganugerahan 2011 ini. Pencapaian membanggakan ini menjadi pencetus kepada insan-insan lain untuk berusaha demi mengecapi kegemilangan sedemikian!

 
Syabas buat anak-anak cemerlang yang menerima Tabung Pendidikan Amanah 2010/2011 pada Malam Penganugerahan 2011!
April 25, 2011 (Isnin) – Seiring dan sejalan! Tahniah buat 35 pelajar yang terpilih sebagai penerima Tabung Pendidikan Amanah bagi tahun akademik 2010/2011. Sesungguhnya ibu bapa yang giat mengejar kejayaan di ZHULIAN tidak pernah mengabai tanggungjawab mendidik anak-anak untuk mengejar kecemerlangan pelajaran!

 
Mereka Yang Terbaik di Antara Yang Terbaik akan terpukau dengan keasyikkan pelancongan sempena Forum Antarabangsa Diamond 2011 ke Dubai!
Mac 11, 2011 (Jumaat) – Menghitung hari! Syabas! DIF 2011 akan berlangsung pada 28 Mac – 3 April 2011. Dengan ini, hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk para Pemimpin cemerlang ZHULIAN bersiap sedia untuk merasai keterujaan menerokai salah sebuah Bandar termaju di dunia!

 
Melancong ke Shanghai, China atau melakukan ibadah Umrah & Ziarah…
Mac 11, 2011 (Jumaat) – Tahniah! Para Pengedar yang telah berjaya mencapai kelayakan Insentif Pelancongan 2010/2011 telah disenaraikan. Peluang pelancongan menakjubkan ini khas buat mereka yang telah memenuhi syarat dalam dari bulan jualan Oktober 2010 sehingga bulan jualan Januari 2011! Bagi yang sudah layak, nantikan notis tentang tarikh bertolak!


Pengumuman Destinasi Forum Antarabangsa Diamond 2012….Perth, Australia!
Mac 4, 2011 (Jumaat) - Jangan berlengah! Destinasi bagi acara tahunan Forum Antarabangsa Diamond bagi tahun 2012 ialah Perth, Australia! Lipatgandakan usaha dan semangat untuk bersama-sama menerokai keindahan kota moden yang bersih, cantik dan menenangkan ini. Tiada ganjaran yang lebih membahagiakan daripada nikmat keseronokan yang diperolehi selepas penat memerah keringat!


Pakej Insentif Keemasan yang lebih memberi ganjaran akan berkuatkuasa mulai Bulan Jualan Januari 2011!
Jan 10, 2011 (Isnin) - ZHULIAN memulakan Tahun Baru 2011 dengan inisiatif baru yang pasti akan merangsang keyakinan dan semangat para Pengedar! Berkuatkuasa mulai Bulan Jualan Januari 2011, semua Pengedar akan menikmati peratusan lebih tinggi bagi Bonus Pencapaian Kumpulan Peribadi / Personal Group Achievement Bonus (7%), Bonus Perkembangan Kepimpinan / Leadership Development Bonus (21%), Bonus Pencapaian Diamond / Diamond Achievement Bonus ( 7%) dan Tabung Kereta / Car Fund (3%). Bermakna, tidak termasuk Keuntungan Runcit / Retail Profit dan Forum Antarabangsa Diamond / Diamond International Forum, sejumlah 62% daripada BV Syarikat dibayar kepada Pengedar yang layak, iaitu bersamaan peningkatan 10% berbanding pakej sebelumnya yang menawarkan 52%. Selain itu, Pelan Perniagaan Keemasan baru ini turut memudahkan syarat kelayakan pangkat SSM dan RCD.


Kempen Seminar Kepimpinan Kebangsaan Ke-39 bermula!
Jan 10, 2011 (Isnin) – Gagahi Usaha Yang Terhebat Demi Mengungguli Prestasi Yang Terhebat! Kempen Seminar Kepimpinan Kebangsaan Ke-39 telah bermula sejak 1hb Januari 2011 dan akan berlanjutan sehingga 30hb April 2011 ini. Capailah kelayakan untuk menyertainya dan rebutlah peluang menimba ilmu dan mengasah kemahiran bersama-sama bagi menjana semangat hebat yang tidak dapat digambarkan! • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Perakuan Halal

Produk ZHULIAN mematuhi peruntukan Halal!

ZHULIAN memberikan komitmen untuk memastikan semua produk Makanan & Minuman hingga ke produk Nutrisi Kesihatannya mematuhi segala peruntukan HALAL seperti yang telah ditetapkan oleh Bahagian Makanan dan Barangan Gunaan Islam JAKIM (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia). Kesemua produk makanan kami yang memaparkan cap HALAL telah melalui proses pemeriksaan dan undang-undang ketat yang memenuhi piawaian HALAL dari segi penyediaan, pengendalian, pencucian, penyimpanan, penyahjangkitan, pemprosesan dan pengangkutan hinggalah ke amalan pengurusan


Sumber www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Aksesori

 Klik kategori di bawah untuk melihat barangan aksesori kami :

M-BELT

Kombinasi teknologi tinggi, gaya memukau dan keselesaan yang mewah...


Terokai rangkaian unik aksesori kami yang menawan yang menyatukan teknologi terkini bersama keanggunan gaya dan keselesaan sejati yang direka sempurna untuk manfaat yang nyata. Rekaannya yang menawan sesuai dengan sebarang pakaian dan sebarang fesyen - untuk penampilan gaya yang lebih menarik! Selesa, tahan lasak dan lain daripada yang lain - aksesori ini merupakan idea hadiah yang hebat untuk diberikan kepada yang disayangi.

Sumber :www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Teknologi Rumah

Klik kategori di bawah untuk melihat barangan teknologi rumah kami :

BEYOND WATER
BEYOND MICROPLASMA

CONTIAGO

Produk menakjubkan yang membantu meningkatkan dan memperkayakan kualiti kehidupan anda...

Udara

Kebanyakan daripada kita menghabiskan 90% masa di dalam bangunan dan kualiti udara dalaman adalah sangat penting untuk kesihatan, kesejahteraan dan kecekapan, di tempat kerja dan di rumah. BEYOND MICROPLASMA AIR PURIFIER dengan Teknologi Ion Mikroplasma termajunya adalah produk rawatan udara unik yang berkesan menapis, membersih dan mensteril udara dalaman bagi membekalkan udara dalaman yang lebih tulen, lebih segar dan lebih menyihatkan buat anda dan yang tersayang

Air

Air adalah salah satu pemberian penting alam semula jadi kepada manusia dan air minuman berkualiti tinggi adalah salah satu elemen penting ke arah kesihatan yang baik. BEYOND WATER membawa kepada anda sistem pemulihan air yang revolusioner dan termaju yang menghasilkan Air Hidup Semula Jadi berkualiti terbaik untuk meningkatkan kesejahteraan dan kualiti hidup yang lebih baik.

Tidur

Mendapatkan tidur merehatkan di malam hari adalah penting agar anda dapat melaksanakan tugasan harian di sebelah siang. Tanpanya, seseorang itu boleh mengalami kekecewaan, kebingungan dan mudah rasa hampa. LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION, BANTAL SAINTIFIK dan BANTAL PELUK SAINTIFIK CONTIAGO direka khas untuk membantu memberikan anda tidur yang mendamaikan dan tidak terganggu sepanjang malam, agar anda rasa peka dan aktif di siang hari 
 
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Penjagaan Kecantikan

 Klik kategori di bawah untuk melihat barangan penjagaan kecantikan kami :

SHISHEN WHITENING
SHISHEN AGE PERFECT

SHISHEN BODY PERFECT

NADRA
Bersedia untuk perubahan kecantikan menyeluruh...

Kecantikan tidak mengenal usia. Kulit yang kelihatan hebat memerlukan penjagaan hebat. Penting bagi proses-proses ini ialah produk penjagaan kecantikan yang terbukti dapat memenuhi keperluan ini secara lembut tetapi berkesan. ZHULIAN menawarkan hanya produk penjagaan kecantikan berkualiti terbaik supaya anda rasa dan kelihatan terbaik setiap hari. Setiap produk penjagaan kecantikan ini adalah hasil daripada rekaan, ujian dan analisa yang teliti bagi memastikan hasil yang optimum lagi terbaik diperolehi. Temui dan nikmati rangkaian terbaru produk penjagaan kecantikan terbaik yang dapat membantu anda mencapai hasil yang bergaya, cantik dan menawan, yang dicari-cari sekian lama! 
 
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Penjagaan Diri

Klik kategori di bawah untuk melihat barangan penjagaan diri kami :

SMILEON
DOLPHIN

LAVITEEN

BABY CINTA

ASSAHO

HINOKOSHIWA
ELTINA

WANISAAnda berhak mendapatkan hanya penjagaan diri terbaik...

ZHULIAN menyatukan kebaikan ramuan tradisional dengan inovasi teknologi moden untuk memenuhi keperluan anda dan gaya hidup anda yang sibuk. Produk penjagaan diri berkualiti tertinggi kami amat bertepatan untuk kegunaan seharian anda - memberikan rawatan cucian rambut terbaik; melindungi kulit dengan losyen pelembap dan bedak talkum bayi yang halus; memberikan perlindungan terbaik pada masa-masa tertentu setiap bulan dan bermacam-macam lagi. Malah, untuk pengguna yang paling arif menilai, produk kami pasti memikat dengan kelebihan nilainya, tahap piawaian tanpa komprominya dan tarikan inovasi sebenarnya. Manjakan diri anda sekarang dengan mendapatkan yang terbaik untuk diri anda dari pelbagai pilihan yang kami tawarkan. 
 
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Nutrisi & Kesihatan

Klik kategori di bawah untuk melihat barangan Nutrisi & Kesihatan kami :
 
DR. AFRICANA’s
HOMSWEET

ROYALMIX

B’YOUNG

VEGI-VERA

ZHUBEE
ORIGROW

SS SOLUTION

ISO.5

ISO.3
ISO.7


Mulakan kehidupan yang sihat, mulakan dari awal...

Rasai pengalaman kesihatan dan kemewahan serba baru. Jika anda mencari cara meningkatkan tenaga, kejelasan mental dan kesejahteraan, anda telah singgah ke tempat yang betul. Di sini anda akan menemui pelbagai produk premium yang direka khas bagi mengoptimumkan kesejahteraan dengan nutrisi dan memberikan rangsangan kesihatan untuk keadaan yang lebih bertenaga. Kira-kira 90% daripada produk nutrisi dan suplemen kami dibangunkan oleh pakar di dalam bidang sains dan teknologi, serta dikilangkan di kilang kami yang memenuhi piawaian ISO 9001:2000 dan GMP. Dari barangan jualan terlaris seperti produk BSI+ yang terdiri daripada B’YOUNG, SS SOLUTION, ISO.5, ISO.3 dan ISO.7 hingga ke VEGI-VERA ke ROYALMIX dan formulasi tradisional seperti DR AFRICANA’s MISAI KUCING dan banyak lagi - anda pasti akan menikmati kesihatan yang lebih baik dengan pelbagai pilihan hebat!
 
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Penjagaan Rumah

 Klik kategori di bawah untuk melihat barangan penjagaan rumah kami :

XTRA
JUNGLE FRESH

API TERMINATOR
Penyelesaian bijak untuk kediaman yang bersih dan selamat ...

Pilihan anda untuk Kehidupan Bersih menjadi bertambah hebat dengan produk premium Penjagaan Rumah ZHULIAN. Udara bersih, air bersih, kediaman bersih dan kehidupan bersih memberikan kepuasan yang membanggakan. Kediaman anda adalah gambaran siapa diri anda dan bagaimana anda ingin menjalani kehidupan ini. Dalam persaingan memenuhi segala keperluan yang kian berubah pesat dan gaya hidup yang kian meningkat canggih hari ini, ZHULIAN menawarkan rangkaian lengkap produk Penjagaan Rumah berkualiti tinggi yang bertujuan menjadikan kerja-kerja seharian pantas dan senang dilaksanakan. ZHULIAN berbesar hati menawarkan produk berkualiti hebat kepada anda sekeluarga. Setiap produk Penjagaan Rumah kami diformulasikan dengan teliti bagi memenuhi lebih daripada keperluan profesional kesihatan dan pengguna yang peka-kualiti seperti anda. Dari serbuk pencuci pekat yang popular, cecair pencuci pinggan mangkuk yang berkuasa hingga ke pewangi semburan udara yang menyegarkan - semua ini dan banyak lagi menantikan kebijaksanaan anda memilih. 
 
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Makanan & Minuman

Klik kategori di bawah untuk melihat makanan & minuman kami :

KOPI PRACAMPUR
MINUMAN BIJIRIN

SQUEEZY

KOKO PRACAMPUR
Minuman dan makanan lazat lagi menyihatkan untuk kesenangan anda…


Sejak penubuhan ZHULIAN, kami telah menjadi Pemimpin yang beriltizam membekalkan produk makanan dan minuman berkualiti tinggi, bukan sekadar memberikan rasa yang lazat dan memuaskan bahkan kami menawarkan kebaikan nutrisi yang menggalakkan kehidupan yang sihat. Dari minuman kopi berherba tradisional, makanan bijirin berkhasiat hingga ke kordial dan pekatan jus kegemaran anda, rangkaian produk makanan dan minuman kami yang pesat berkembang meletakkan piawaian menerajui kecemerlangan produk. Aneka produk baru sentiasa diperkenalkan dengan fokus untuk menyelenggarakan kesihatan selain persediaannya yang mudah untuk kesenangan gaya hidup masa kini yang sentiasa sibuk dan aktif. Kebanyakan daripada produk makanan dan minuman kami dibangunkan dan dikeluarkan di kilang pengeluaran canggih kami. Marilah ketahui dengan lebih lanjut mengapa produk kami yang popular lagi menarik, dan lakukanlah pilihan yang bijak!
Sumber : www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Produk Barang Kemas

Klik kategori di bawah untuk melihat barangan kemas kami:

KOLEKSI
CINCIN WANITA

KOLEKSI LELAKI

SUBANG

KERONGSANG
PIN SKARF
LOKET

RANTAI LEHER

GELANG TANGAN

RANTAI TANGAN
RANTAI KAKI DEWASA
KOLEKSI KANAK-KANAK

BIO-MAGNETIK

RHODIUM

Reka Bentuk, Kualiti, Kesenian ~ Barangan kemas fesyen direka dan dihasilkan penuh kesempurnaan...

Barangan Kemas Fesyen ZHULIAN mencapai ketinggian kreativiti dan kecemerlangan rekaan dan pengeluaran barangan kemas berkualiti tinggi yang sememangnya telah terkenal. Dengan rekaan menakjubkan yang membawa hasil kerja, bahan dan rekaan terbaik, kami berbangga kerana berupaya menyatukan kehalusan seni tradisional ke dalam rekaan berteknologi moden, terkini, dengan pembaharuan penuh ketelitian (avant-garde). Rangkaian barangan kemas fesyen ciptaan ZHULIAN yang meluas mencerminkan seni pertukangan mahir oleh pereka dan tukang emas kami yang pakar. Setiap barangan yang kami cipta mewakili hasil kerja penuh dedikasi dan kemahiran yang tajam. Pada masa ini, ZHULIAN mengeluarkan lebih 2,000 model berlainan seperti cincin, rantai tangan, rantai leher, kerongsang, loket, subang, gelang tangan, pin tudung dan lain-lain produk eksklusif. Para profesional ZHULIAN yang terlatih mempunyai banyak pengalaman dalam mengeluarkan rangkaian produk-produk popular seperti barangan kemas bersadur rodium dan barangan kemas dua ton selain daripada produk utama kami iaitu barangan kemas saduran emas
 
Sumber dari laman web rasmi www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Zhulian dan Masyarakat

We CARE, WE SHARE!

Di ZHULIAN, perniagaan bukan semata-mata untuk menjana pendapatan. Sebaliknya, menjadi warga korporat yang bertanggungjawab bukan sekadar menghasilkan produk-produk hebat. Ia adalah berkenaan memikul tanggungjawab demi peningkatan orang-orang kami dan persekitaran kami melalui kerja-kerja yang dilakukan, sebagai Syarikat dan sebagai individu. 

Tradisi korporat kami, yang selari dengan visi dan misi Syarikat kami, berakar umbi dari prinsip integriti peribadi, hormat terhadap orang-orang yang berhubung-kait dengan kami, dan melakukan perkara-perkara yang betul untuk jangka panjang yang akan menyumbang secara positif kepada masyarakat dan persekitaran. Oleh itu, semasa menguruskan perniagaan kami dan memastikan ketahanan perniagaan kami, kami juga amat komited untuk memainkan peranan sewajarnya sebagai warga korporat yang baik di mana kami terus mencari cara untuk mengintegrasikan modal manusia, kemajuan ekonomi, pembangunan sosial dan kesedaran alam sekitar bagi mencipta kualiti kehidupan yang lebih baik bagi generasi masa depan.
Merubah kehidupan masyarakat menuju peningkatan

Kami amat komited untuk memupuk Negara yang sihat dan kaya dengan membekalkan produk dan perkhidmatan yang meningkatkan kehidupan masyarakat dari segi kecantikan, kesihatan dan kesenangan serta memupuk kejayaan para pengedar, secara material dan rohani. Keinginan untuk memberikan kepada masyarakat kualiti dan manfaat terbaik melalui model perniagaan dan produk kami adalah pemacu buat kami terus memajukan diri ke arah kecemerlangan. Motivasi dan ganjaran terhebat bagi kami adalah melihat perubahan insan-insan yang menggunakan produk kami ke arah kesihatan yang lebih baik dan kualiti kehidupan yang lebih baik. Kepuasan dan pencapaian mereka juga menguatkan keazaman kami untuk bergerak menuju sempadan yang baru.

Untuk memainkan peranan dalam menggalakkan kejayaan akademik, kami telah menyediakan Tabung Pendidikan Amanah ZHULIAN sejak tahun 2007 bagi memberikan ganjaran kepada anak-anak para Pengedar cemerlang yang telah berjaya di dalam pelajaran. Sejak penubuhan tabung ini sehingga bulan November 2009, seramai 51 anak-anak telah memperolehi faedah dari usaha murni ini..

Kumpulan sentiasa menyokong aktiviti-aktiviti kebajikan seperti program mengumpul dana yang dapat membantu mereka yang memerlukan dan golongan yang kurang bernasib baik. Tahun-tahun sebelumnya, Syarikat telah membuat sumbangan dalam bentuk wang tunai mahupun barangan kepada badan-badan kebajikan seperti Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia, Yayasan Budi Penyayang Malaysia, Majlis Kanser Nasional - MAKNA, Persatuan St. John Ambulance Malaysia, Persatuan Bulan Sabit Merah, Pertubuhan Dialisis Penyayang Pulau Pinang, St. Nicholas Home, Persatuan Kanak-kanak Terencat Akal Pulau Pinang, Charis Hospice dan dan Pusat Kanak-kanak Cacat Pulau Pinang.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Anugerah Syarikat

2009

The 8th Asia Pacific International Honesty Enterprise
Keris Award 2009

The 6th Asia Super Excellence Master Award of Direct Sales 2009
Grand Master Company

The 8th Asia Pacific International Entrepreneur Excellence Award 2009
Excellent Brand

2008

The 5th Asia Super Excellence Master Award of Direct Sales 2008
Grand Master Company

The 7th Asia Pacific International Honesty Enterprise
Keris Award 2008


2000

Excellence Award For Invention and Innovation

Product Excellence Award


1998

Enterprise 50 AwardSumber dari laman web rasmi zhulian

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Sejauhmana pencapaian Zhulian yang diketahui ramai...

1989
ZHULIAN MARKETING (M) SDN BHD (ZMMSB), sebuah syarikat dagangan telah diperbadankan untuk memasarkan produk pengguna (terutamanya barangan kemas saduran emas) melalui kaedah pemasaran berbilang tingkat (MLM).

1993
ZHULIAN MARKETING (M) SDN BHD (ZMSB) menerima lesen jualan langsung pada tahun 1993 apabila Akta Jualan Langsung, 1993 diwartakan secara rasmi.

1994, Jan
Berpindah ke premis baru yang terletak di Plot 41, Bayan Lepas Industrial Estate, Phase IV, Pulau Pinang.

1996, Nov
Perniagaan MLM Syarikat melebarkan sayapnya ke pasaran Thailand melalui Syarikat Bersekutunya, ZHULIAN (THAILAND) LTD. [ZTH] yang berpejabat di Haadyai, Thailand.

1997, Jul
Bangunan ke-2 ZHULIAN terletak di Plot 42, Bayan Lepas Industrial Estate, Phase IV, Pulau Pinang, yang terletak bersebelahan bangunan pertama, mula beroperasi.

1997, Oct
Perniagaan MLM Syarikat menembusi pasaran Indonesia dan mendirikan pejabat regionalnya di Medan, Indonesia.

1999, Oct
Pejabat regional ZHULIAN (THAILAND) LTD. [ZTH] berpindah dari Haadyai ke Bangna, Bangkok bagi prasarana logistik yang lebih baik.

2003, May
Pejabat Regional Indonesia yang dikenali sebagai PT. ZHULIAN INDONESIA berpindah dari Medan ke Jakarta, Indonesia

2003, July
ZHULIAN (THAILAND) LTD. [ZTH] berpindah masuk ke premisnya sendiri di mana pejabat regional dan gudang disatukan di bawah satu bumbung di Nontaburi, Thailand.

2004
ZHULIAN mula menembusi pasaran Singapura apabila ZHULIAN (SINGAPORE) PTE. LTD. (ZSG) memulakan operasi perniagaan sebagai salah satu cabang pengedaran.

2007, April
ZHULIAN CORPORATION BERHAD dengan rasminya disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia Securities Berhad.
ZHULIAN (SINGAPORE) PTE LTD (ZSG) telah berpindah ke pejabat baru yang lebih besar dan mewah di Jalan Masjid, Singapura.

2007, Sept
Pusat Pengedaran dibangunkan di Kota Kinabalu, Sabah.

2008, July
Kilang ketiga ZHULIAN yang terletak di Plot 3, Bayan Lepas Free Industrial Zone, Pulau Pinang mula beroperasi.

2009, June
PT. ZHULIAN INDONESIA menjadi salah satu subsidiari di bawah ZHULIAN CORPORATION BERHAD di mana Kumpulan berjaya memperolehi 60% sahamnya

2009, Oct
Sebuah lagi Pusat Pengedaran di Malaysia Timur disediakan yang terletak di Kuching, Sarawak.

2009, Dec
ZHULIAN INDUSTRIES SDN BHD memperolehi persijilan GMP (Good Manufacturing Practice) untuk kualiti dan keselamatan makanan
Sumber laman web rasmi www.zhulian.com.my

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Siapa si Zhulian?Melambangkan pertumbuhan pesat dan keupayaan menjangkaui batasan!

Nama ZHULIAN berasal daripada tulisan Cina Sù , yang bermaksud tumbuh pesat (Sù 速) dan berpandangan jauh . Dengan gabungan dua tulisan bertuah ini, jelas sekali nama ZHULIAN mencerminkan kapasiti dan potensi Syarikat untuk berkembang dengan pantas dan meluas bagi pertumbuhan dan perkembangan keseluruhannya

Warna hijau dipilih sebagai warna bagi logo korporat kerana hijau mewakili pertumbuhan alam semula jadi dan elemen-elemennya (pokok, tumbuhan, bunga, dll) lantas menggambarkan kejayaan Syarikat yang pantas di dalam setiap perkara yang dilaksanakannya.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Apa itu Zhulian?

ZHULIAN MARKETING (M) SDN BHD (ZMMSB) adalah salah sebuah syarikat peneraju dalam industri jualan langsung di Malaysia. Kami memiliki lebih daripada 80 agensi bertauliah di seluruh bandar-bandar utama di Malaysia dan kira-kira 100,000 Pengedar yang berkongsi wawasan yang sama serta berusaha seiring Syarikat menuju kejayaan. ZMMSB juga adalah Ibu Pejabat Antarabangsa pengoperasian perniagaan Pemasaran Berbilang Tingkatnya di rantau Asia Tenggara.

ZMMSBtelah diasaskan di Pulau Pinang pada tahun 1989 oleh En. Teoh Beng Seng dengan perniagaan teras permulaannya mengedar barangan kemas saduran emas melalui saluran Pemasaran Berbilang Tingkat. Sejak itu, Syarikat ini telah mula berkongsi falsafah model perniagaannya yang unik, yang dapat membawa kejayaan dan kemewahan kepada mereka yang meyakini produknya, mempercayai pelan perniagaannya dan memandang tinggi terhadap Syarikat. Sejak bertahun-tahun, Syarikat telah berjaya menyatukan pelbagai lapisan masyarakat dan memberikan setiap seorang peluang yang saksama bagi membina kejayaan melalui pemupukan semangat keusahawanan.

Pertumbuhan Yang Semakin Kukuh...
Pelbagai inovasi positif telah dilaksanakan sejak tahun-tahun kebelakangan ini bagi merealisasikan wawasan keemasan Syarikat. Kini, selepas lebih 20 tahun berdiri teguh di dalam pasaran, ZMMSB dan kumpulan syarikatnya telah berjaya berkembang sehingga menjadi salah sebuah syarikat tersenarai awam di Papan Utama Bursa Malaysia Securities Berhad, di bawah nama ZHULIAN CORPORATION BERHAD, dan Kumpulan ZHULIAN (ZHULIAN atau Kumpulan) dikenali sebagai pengoperasi MLM yang inovatif dan bersepadu yang berbangga mengeluarkan dan memasarkan pelbagai produk berjenama sendiri di bawah Kumpulannya. Bermula dengan rangkaian kecil barangan kemas saduran emas yang amat popular, ZMMSB kini telah berjaya mempelbagaikan barisan produknya kepada produk Penjagaan Rumah, Makanan dan Minuman, Suplemen dan Nutrisi, Penjagaan Diri, Kosmetik, Rawatan Udara, Rawatan Air, Produk Peningkatan Tidur dan Pakai Buang.

Kumpulan ZHULIAN melebarkan sayapnya ke Thailand pada tahun 1996; kemudian ke Indonesia pada tahun 1997 dan Singapura pada tahun 2003. Dengan rangkaian yang luas sehingga kira-kira 300 Agensi dan hampir setengah juta Pengedar di rantau Asia Tenggara, ZHULIAN telah tampil sebagai penginovasi industri jualan langsung rantau ini kerana Peluang Perniagaan Keemasannya yang progresif dan berwawasan serta produk-produknya yang dipercayai dan inovatif.

Dengan keupayaan mengukir nama di dalam pasaran MLM, Syarikat dan Kumpulan Syarikatnya telah tumbuh dengan kukuh dan kumpulan syarikatnya kini memiliki 3 bangunan di Bayan Lepas, Pulau Pinang, di mana salah sebuah darinya dilengkapi kemudahan pengeluaran canggih yang bersijil GMP serta mengaplikasikan sistem pengeluaran yang diiktiraf oleh piawaian antarabangsa ISO9001:2000. Menyasarkan untuk bergerak maju, Kumpulan telah memulakan siri projek pengembangannya, termasuklah pengubahsuaian bangunan Ibu Pejabat Antarabangsa di Plot 41, Bayan Lepas Industrial Estate, Pualu Pinang; projek pengubahsuaian besar-besaran pejabat regionalnya di Thailand dan merancang untuk membina bangunan pejabat regional yang juga akan menjadi gudangnya sendiri di Jakarta, Indonesia. Kemudahan baru ini kelak akan menjadi platform bagi menambahkan lagi keupayaannya memenuhi keperluan pasaran serta batu loncatan untuk meluaskan perniagaannya.

 

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Salam Perkenalan

Hai, saya usahawanita bumiputra mewakili syarikat MLM Zhulian masih baru dalam arena ini. Walaubagaimanapun, itu bukan hal penting paling penting saya berani membuat satu tranformasi dalam diri saya dan keluarga saya. Saya ingin berjaya dalam perniagaan ini seterusnya bebas dari masalah kewangan. Semua orang mengimpikan membeli rumah, membeli kereta, bebas bekerja, bebas kewangan tetapi hanya dengan kata-kata tanpa tindakan ibaratnya bermimpi di siang hari. Sesiapa diluar sana yang ingin berminat untuk menyertai perniagaan ini khususnya dalam perniagaan emas dan produk kesihatan mari hubungi saya di talian 014-6507897.

Sekian Terima Kasih

Bantu saya merealisasikan impian saya...

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

PENAFIAN

Laman blog ini adalah laman persendirian pihak kami tidak bertanggungjawab sekiranya anda mengalami kerugian atas kepenggunaan info dalam laman blog ini. Laman ini dibangunkan bertujuan untuk mempromosikan perniagaan Zhulian dan beramah mesra dengan prospek dan pelanggan dengan lebih ramah lagi. Segala maklumat didalamnya kebanyakkannya bersumberkan dari laman web rasmi Zhulian. Segala fakta tidak diubah suai. Untuk maklumat lanjut layari laman Web Zhulian di www.zhulian.com.my. Harap maklum.